MARTIN KOOLE

Kunstschilder

Over mij

Mijn schilderijen worden vaak getypeerd als diffuus en zacht en tegelijk als krachtig en vlot in de penseelvoering. In een overwegend gematigd kleurenpalet schilder ik mijn geliefde thema’s mens en dier in een trefzeker handschrift.

Mijn opleiding tot docent beeldende vakken volgde ik in Delft en Amsterdam. De volgende twintig jaar verdeelde ik mijn aandacht en tijd tussen mijn lessen aan het voortgezet onderwijs en mijn schildersatelier en meubel- en decoratiewerkplaats. In 2003 besloot ik meer tijd te schenken aan mijn schilderscarrière en verliet het onderwijs.

Martin Koole (Amsterdam 1956) exposeert met regelmaat in Nederland en is werkend kunstenaarslid van Pulchri Studio in Den Haag waar hij ook woont en werkt.

Het werk van Martin Koole wordt vertegenwoordigd door:

MORREN GALLERIES in Utrecht.
GALERIE BONNARD in Nuenen
KUNSTZAAL VAN HEIJNINGEN in Den Haag

Bekijk de mini documentaire waarin Martin als beeldend kunstenaar wordt geportretteerd:

Mijn portfolio